Weekendul bate la ușă și se anunță zile toride. Așadar, dacă nu ai ales încă locul înspre care să te îndrepți, Stațiunea Geoagiu Băi ar putea fi alegerea ideală. Bălăcela este asigurată de Complexul Turistic Băile Daco Romane, care își așteaptă oaspeții cu noi surprize. Astfel, încă de vineri, bazinul olimpic va fi pregătit pentru cei care doresc să se răcorească. Acesta are o lungime de 50 de metri, lățimea de 25 de metri, iar adâncimea de 1,9 metri, iar zona în care se află este una mai liniștitiă.
„În ultimele zile s-a lucrat de zor pentru deschiderea bazinului olimpic. Încă mai facem pregătiri în această zonă, pentru ca vineri totul să fie pregătit pentru cei care ne vor trece pragul și vor dori să se relaxeze în incinta complexului nostru”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Beatrice Depcea, PR al Complexului Băile Daco Romane.
Apa are între 28 și 30 de grade Celsius, iar proprietățile ei sunt miraculoase
Complexul Băile Daco – Romane se numără între locurile din județul Hunedoara preferate de turiști din toate zonele țării. Însăși stațiunea balneo- climaterică este extrem de căutată de persoanele care suferă de diverse afecțiuni, îndeosebi de natură reumatică, și nu numai. An de an, în perioada verii, sute de mii de turiști poposesc aici pentru a profita de soare, aer curat, dar în special de calitatea excepțională și proprietățile tămăduitoare ale apei termale din bazinele complexului de agrement.
Apa din bazine are o temperatură cuprinsă între 28 și 30 de grade Celsius. Aceasta este adusă din izvor la o temperatură de 28 de grade, și încălzită, abia apoi pompată în bazine.
Ștrandul este deschis în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8:00 și 20:00.
Prețul unui bilet pentru adulți este de 35 de lei, iar pentru copii, până la 14 ani, 30 de lei.
Locuri de vizitat, în stațiune
După distracția de la ștrand, o plimbare prin împrejurimi este binevenită. Așadar, unul dintre punctele de atracție ale zonei este vechiul punct balnear destinat recuperării romanilor – Termele daco-romane. Tot în apropiere se află și Grota Haiducilor. Și merită să faceți câțiva pași și până la Cascada Clocota, este spectaculoasă.
Ce mai poți vizita în împrejurimi
“În apropierea stațiunii, la aproximativ 18 km, turistul, ar putea vizita Cheile Madei, unde va descoperi o arie protejată de interes național, străbătută de valea Balșei, cu o valoare peisagistică, floristică și speologică deosebită, adaugă consilierul centrului local de informare turistică.
În Geoagiu, turiștii pot vedea Capela Romanică sau Biserica Rotonda, despre care ar afla că este cea mai veche biserică de piatră din România. Aceasta ar fi fost ridicată undeva în secolul al XI-lea, Biserica Reformată care datează din secolul al XVII-lea și Biserica Ortodoxă <Sfântul Nicolae>, monument istoric ce datează din anul 1528.
Mergând în satul care astăzi poartă numele marelui inginer, inventator și inovator român, Aurel Vlaicu, turistul poate vizita Casa Memorială a acestuia, în care sunt expuse machetele avioanelor și invenților dar și lucruri personale care au aparținut acestuia.
La aproximativ 4 km de Geoagiu, în satul Cigmău, turistul ar putea vizita locul în care s-a aflat casa natală a corifeului, Ion Budai Deleanu, reprezentat de seamă al Școlii Ardelene, cel care a scris valoroasa operă <Țiganiada>, unica epopee din literatura română.
Tot în apropiere de stațiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, turistul ar putea să viziteze cetățile dacice din Munții Orăștiei: Costești-Cetățuie, Blidaru și Sarmizegetusa Regia.
Nu ratați Cetatea Orăștiei, prima cetate de scaun a sașilor din Transilvania, plus Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie.