Arsenal Park este un complex turistic unic în România şi chiar în Europa fiind singurul parc de distractie cu tematică militară din Europa.
Acest lucru se datorează specificului militar pe care îl are, complexul şi parcul de distracţii au fost amenajate într-o fostă fabrică de muniţie. În acelaşi timp, complexul este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din ţară pe care publicul îl poate vizita
Oferta de cazare este foarte atractiva, complexul detinand 230 de locuri de cazare, iar turiștii excentrici pot dormi in paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în simple Camere Ofițer sau in luxoase Apartamente Colonel sau Vile General.
Arsenal Park este acum, destinația turistică preferată pentru vacanțe de familie și teambuilding. În jur de 150.000 de oameni calcă anual pragul parcului de distracții. Oaspeții au la dispoziție pentru explorare o suprafață de 88 de hectare și 12 kilometri de alei în mijlocul unei păduri de foioase și o mulțime de activități care să îi țină angrenați. Adrenalina și relaxarea se completează în cel mai fericit mod la Arsenal Park.
„Arsenal Park e o lume și fiecare dintre noi, cei care facem parte din această poveste, avem câte o viziune despre ce înseamnă comunitatea din mijlocul naturii pe care am creat-o.
Platforma pe care se află Arsenal Park există din jurul anilor 1936-1938, când Carol al II-lea a dispus oferirea unui spaţiu de 88 de hectare Armatei, pentru efectuarea unor experimente în domeniul materialului explozibil şi al muniţiei. Arsenal Park a devenit destinație turistică în anul 2009.
Pe lângă faptul că zona are o frumuseţe aparte, judeţul Hunedoara este bogat din punct de vedere al obiectivelor turistice, printre care amintesc Castelul Corvinilor, cetăţile dacice, Cetatea Deva, Munţii Parâng şi Parcul Naţional Retezat.”, a declarat reprezentatul Arsenal Park, Iulia Bălușă.
În ultimii ani, Arsenal Park a devenit cel mai mare complex turistic pentru familiile cu copii, dintr-un complex destinat inițial preponderent companiilor care organizează evenimente și team building-uri.
„Arsenal Park este un complex cu 250 de locuri de cazare în care turiștii pot practica diverse activități, printre care instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc.
Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness și de o zonă de relaxare cu saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale. Complexul are cea mai mare tiroliană formată dintr-un singur segment, pe o lungime de 700 de metri.”, spune reprezentantul parcului.
În acelaşi timp, complexul este şi cel mai mare muzeu de tehnică militară din ţară pe care publicul îl poate vizita
„Arsenal Park reprezintă un concept unic, un complex turistic cu tematică militară din România și din sud-estul Europei. Aleile complexului sunt străjuite de 150 de exponate militare: tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.
Acesta este cel mai mare muzeu militar în aer liber din România.”, a spus Iulia Bălușă, reprezentant parc.
Parcul de adrenalină și relaxare de la Orastie este vizitat de aproape 150.000 de oameni in fiecare an.
„Majoritatea turiștilor vin din zonele de Vest, Nord-Vest și centru, însă avem destul de mulți turiști și din zona Olteniei, Dobrogea și chiar și Moldova.
Referitor la turiștii străini, aceștia sunt interesați de România. Ne-au călcat pragul turiști din Spania, din Olanda, Bulgaria, Germania, Ungaria și ne mândrim că ne-au vizitat chiar și turiști de pe alt continent și anume Asia.”, transmite Iulia Bălușă.
Calitatea serviciilor, prețul accesibil și o experiență de neuitat sunt câteva dintre cuvintele care descriu parcul de distracții. Copii de toate vârstele, părinți, bunici și nu numai au acces în complexul turistic. În acest fel, de la mic la mare, oamenii beneficiază de pachete promoționale și oferte, prin care reprezentanții își fidelizează clienții.
„Poate că sună amuzant, dar cred că cel mai mic turist care ne-a vizitat are undeva la câteva zile. Avem un loc de joacă în aer liber creat special pentru copii, iar de la vârsta de 6 ani pot deja să se înroleze în activitățile de la Aventura Park, cățărare în copaci pe diferite trasee cu diferite grade de dificultate.
Întotdeauna complexul a fost deschis pentru familii, dar în acest an am îndreptat atenția mult mai mult spre acest lucru și am creat o serie de pachete, de 1 Iunie, pachetele de Paște, pachete de 1 Decembrie, pachete de Revelion și cu ocazia sărbătorilor legale încercăm să creionăm câte un pachet astfel încât sejurul la Arsenal Park să fie o experiență. Avem și oferte prin care fidelizăm clienții ce au venit în anii anteriori.”, a spus reprezentantul Arsenal Park.
În 2018, parcul a înregistrat o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro. A fost triplata zona de agrement destinată copiilor la aqua parkul din Arsenal Park în urma unei investiții de 1 milion de euro destinată zonei de agrement.
„Prima dintre acestea, cifrată la un milion de euro și inaugurată zilele trecute, a presupus triplarea zonei destinate copiilor în cadrul aqua parkului de la Arsenal. Astfel, a fost deschis un nou complex de piscine cu opt tobogane, unde se pot juca în fiecare oră 300 de copii.
Alăturat, a fost amenajată o cofetărie unde se vând sucuri, înghețată și prăjituri. Tot în zona de agrement a mai fost construită și o tiroliană din cinci tronsoane, pentru copiii de peste 12 ani.” , a transmis reprezentantul parcului.
In acest moment din numarul celor care viziteaza Arsenal Park, familiile reprezinta un procent de 70% iar restul de 30% este reprezentat de companii.
„Vrem să atragem cât mai multe familii cu copii, pentru că acesta este viitorul și de aceea am dezvoltat zona de agrement destinată celor mici. Sperăm să se deschidă bucata de autostradă care leagă Orăștie de Timișoara și să se dubleze numărul de clienți care vin din Timișoara.
Dacă se deschid cele două loturi care completează segmentul de autostradă care leagă Orăștie și Timișoara, distanța dintre cele două localități poate fi parcursă cu mașina într-o oră și jumătate. Acum se fac două ore și jumătate. Când s-au deschis tronsoanele spre Cluj, anul trecut, s-a dublat numărul de clienți din această zonă la Arsenal Park, pentru că acum se face o oră și jumătate din Cluj, față de două ore și 15 minute înainte”, ne-a declarat Marius Cristescu.
Cu noua investiție în zona pentru copii, capacitatea totală a aqua parkului s-a extins de la 1.500 la 2.000 de persoane. Totodată, a fost mărită cu 200 de locuri parcarea, iar suprafața destinată șezlongurilor a fost dublată, pentru a spori confortul.
„Anul trecut, am avut cel mai mult 2.400 de oameni într-o zi la aqua park, pentru că nu au fost toți în același moment al zilei. Acum o să avem peste 3.000 pe zi dacă se deschide autostrada. Cei mai mulți pe zi au fost de Rusalii în acest an, 2.000 pe zi.
E o cerere din ce în ce mai mare pentru agrement din partea familiilor cu copii de toate vârstele”, a mai declarat Marius Cristescu, unul dintre proprietarii parcului tematic.
Anual, 150.000 de turiști calcă pragul Arsenal Park. Cei mai mulți clienți ai aqua parkului de la Orăștie vin din Sibiu, de unde fac 40 de minute cu mașina pe autostradă.
În ciuda provocărilor, turismul se află în topul industriilor cu oportunități majore pe termen mediu și lung. Astfel, în urma investițiilor făcute de către frații Cristescu în Arsenal Park, impactul va fi unul cu un randament de creștere de minimum 30% anual, în următorii 3 ani.
„Acest lucru a stat la baza elaborării strategiei pe următorii 5 ani a complexului Arsenal Park. Cu siguranță, în primii ani modul de implementare va fi unul mai accelerat, la nivel disruptiv. Această mutare de tip șoc este necesară, datorită conversiei tipologiei de client, de la corporate spre familie.
Ca și efect resimțim alături de bucuria celor mici și o mare discrepanță pe un șablon organizat pe două paliere, socio-organizațional, de comportament al consumatorului, care pare, vă zic sincer, unul fragil, de aici rezultă un segment de piață încă volatil la șocurile pieței.”, a declarat Sebastian G. Antal, directorul general al Arsenal Park.
Corelarea perfectă între indicatori de bază precum bunăstarea și profitabilitatea este rezultatul legăturii dintre cadrul social și baza organizațională.
„Dacă mă întrebați pe mine sau asociații mei, probabil stăm prea mult blocați pe celebrul WHY și amânăm să comutăm pe ACȚIUNE. Rezultatul auditului care s-a desfășurat pe o perioadă de 6 ani ne demonstrează în continuare faptul că o minimă educație socio-financiară primară de bază aduce un plus de valoare minim egal cu valoarea investiției în entitate și un randament de minimum +30% material.
Ca și acțiune am considerat 2018 un an propice, fiind momentul implementării modelului de reorganizare la nivel de cauză bazată pe individ, adaptând un model de comunicare mai simplu, transparent bazat pe tot ce înseamnă artă și nu în ultimul rând o poveste de spus atât la sosire, cât și plecare.”, a adăugat directorul general.
În ceea ce privește proiectele pentru următorii ani, reprezentanții de la Arsenal Park au un business-plan bine stabilit.
„Dilema anului 2020 fiind următoarea: BUNĂSTARE sau PROFIT e tot una cu PROFIT și BUNĂSTARE, așteptăm verdictul final al oaspeților noștri care ne pășesc pragul. Începând cu anul 2020 ajustăm întreg mecanismul organizațional spre modelul de auto educare, model pilot. Să nu uităm în același timp că tranzităm și tranzacționăm experiențe, iar astfel vom impune un standard minim egal 9 ca și grad de satisfacție, garantat de un fond intern comun parte a BVC pe 2020.
Acest model de abordare este unicat și extrem de dificil de implementat în speță pe o piață emergentă, în cazul nostru. Nu cunosc până la această dată, să se fi abordat o astfel de măsură în industria în care activăm și nu numai. Până la data de 31 decembrie 2019, va fi prezentat întreg ansamblul de procese ce au stat la baza acestei reorganizări disruptive 2018-2025”, a declarat Sebastian G. Antal, directorul general al Arsenal Park.
Arsenal Park poate fi vizitat în orice perioadă, însă primele luni ale fiecărui an sunt destinate pregătirilor necesare.
„Ne aflăm în mijlocul naturii și putem spune că în orice lună a anului mediul înconjurător oferă un adevărat spectacol. Într-adevăr, în lunile de început de an lăsăm parcul să-și tragă puțin sufletul, dacă putem spune așa. În perioada de început de an începem pregătirile și punem la punct spațiile de cazare și creăm pachetele pentru anul în curs.”, a precizat reprezentatul parcului.
Mai multe informații legate toate serviciile și tarifele pe care aqua parkul le oferă puteți găsi pe pagina oficială Arsenal Park sau pe rețeaua de socializare a complexului.