Au fost trei zile memorabile, la poalele Cetății Deva, acolo unde a avut loc cea de-a treia ediție a „Festivalului de Folclor al Cetății”.
Ansamblurile profesioniste „Drăgan Muntean”, „Doina Gorjului” și „Cindrelul – Junii Sibiului” s-au prezentat, în fața miilor de hunedoreni prezenți, cu o serie de datini și obiceiuri străbune, dar și dansuri care mai de care mai antrenante. Iar renumiții interpreți ce au urcat pe scena din „Parcul Cetate” au fascinat publicul cu cântecele lor.
Au fost trei seri magice, iar răsplata oferită de public a fost pe măsura prestației artiștilor.
Portul tradițional și muzica folclorică fac parte din identitatea românilor. Iar pentru a scoate mai mult în evidență importanța acestora, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva organizează, an de an, „Festivalul de Folclor al Cetății”. Pe lângă artiștii de renume din țară care au urcat pe scenă, și prezentatoarea evenimentul, îndrăgita Iuliana Tudor, a fascinat publicul prezent, așa cum reușește să o facă de fiecare dată.
„A fost o ediție fantastică, și în acest an. Publicul a fost deosebit, artiștii, ca de obicei, la înălțime, iar ansamblurile care au urcat pe scenă au cucerit inimile celor prezenți. Mă bucur nespus că, de la an la an, reușim să creștem și să transformăm acest eveniment într-unul de tradiție. Am avut onoarea de a avea alături de noi nume mari ale cântecului popular românesc și le mulțumesc pe această cale, că au acceptat invitația noastră. Mulțumirile merg și către Primăria Municipiului Deva care ne sprijină, ca de fiecare dată, și se implică în viața culturală a orașului”, a declarat pentru GO Hunedoara, Cristian Fodor, directorul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Expozițiile în aer liber au atras privirile trecătorilor
Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să admire, în Parcul „Cetate”, și expoziția intitulată „Gospodăria țăranului hunedorean”, realizată de către artistul devean Radu Fachin.
Totodată, a avut loc și o expoziție de ceramică și atelier de olărit realizate de „Ceramică David”, precum și o expoziție de costume populare tradiționale realizată de „Șezătoare cu bucurie”. Acestea au fost deschise zilnic, pe toată durata desfășurării festivalului.