Complexul Turistic Băile Daco-Romane din Geoagiu Băi își redeschide porțile din 1 iunie. În această zi, toți oaspeții au parte de acces gratuit. Turiștii sunt așteptați să se bucure de toate facilitățile puse la dispoziție, de aerul curat, dar în special de calitatea excepțională și proprietățile tămăduitoare ale apei termale ce provine dintr-un izvor descoperit de romani în urmă cu 2000 de ani.
Trei bazine cu apă termală, din care unul pentru copii, cabine de schimb, șezlonguri, un loc de joacă și multe surprize pun la bătaie reprezentanții complexului și în acest sezon estival.
„Încercăm ca, de la an la an, să aducem noi îmbunătățiri în cadrul complexului pentru ca toți oaspeții noștri să aibă parte de tot confortul. În acest an, pornim cu un spațiu complet schimbat pentru servit masa, cu mobilier nou, precum și o bucătărie nouă, complet utilată. Și în ce privește meniu au fost aduse îmbunătățiri”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Dorin Miclăuș, managerul Complexului Turistic Băile Daco – Romane.
Spații generoase pentru recreere
Complexul are o suprafața totală de 21.000 de metri pătrați, din care circa 3.000 de metri pătrați reprezintă doar luciu de apă, adică cele trei bazine. Bazinul olimpic, cel de-al patrulea luciu de apă din incinta complexului, este actualmente închis, și va putea fi utilizat abia din luna iulie.
Turiștii care aleg să-și petreacă timpul liber în această destinație pentru petrecerea timpului liber mai au la dispoziție și 120 de cabine în care să își schimbe vestimentația și 2.500 de șezlonguri.
Complexul mai are și un loc special dedicat copiilor, un bazin și un loc de joacă unde micuții se pot zbengui în voie.
Temperatura apei din bazine este de aproximativ 34 de grade Celsius.
Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii până la 14 ani.
Locuri de vizitat, în stațiune
După distracția de la ștrand, o plimbare prin împrejurimi este binevenită. Așadar, unul dintre punctele de atracție ale zonei este vechiul punct balnear destinat recuperării romanilor – Termele daco-romane. Tot în apropiere se află și Grota Haiducilor. Și merită să faceți câțiva pași și până la Cascada Clocota. Este spectaculoasă!
În stațiune există și câteva izvoare „tămăduitoare”, ale căror ape sulfuroase se folosesc pentru diferite afecțiuni, reumatice, gostro – duodenale ori renale.
Ce mai poți vizita în împrejurimi
În apropierea stațiunii, la aproximativ 18 km, se află Cheile Madei, o arie protejată de interes național, străbătută de valea Balșei, cu o valoare peisagistică, floristică și speologică deosebită.
În Geoagiu, turiștii pot vedea Capela Romanică sau Biserica Rotonda, cea mai veche biserică de piatră din România. Aceasta ar fi fost ridicată undeva în secolul al XI-lea, Biserica Reformată care datează din secolul al XVII-lea și Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae”, monument istoric ce datează din anul 1528.