Castelul Corvinilor a înregistrat un nou record în ce privește numărul de vizitatori. Luna februarie a fost, de departe, cea mai aglomerată, de când se ține o evidență clară a numărului de turiști. Aproape 8.000 de persoane au vizitat fascinantul monument medieval din municipiul de pe Cerna, care se află într-un amplu proces de restaurare.
„Am avut, în februarie, 7.962 de persoane care au vizitat Castelul Corvinilor, cu 1.200 mai multe decât în perioada similară a anului trecut și cu aproape 1.400 mai multe decât în luna februarie a anului 2019. Înregistrăm, astfel, cea mai mare cifră de vizitatori pentru o lună februarie de când se ține o evidență clară în acest scop. Vorbim despre o cifră de șase ori mai mare decât cea a vizitatorilor înregistrați în februarie 2013 și de aproape două ori mai mare decât în 2015. Trebuie, de asemenea, să menționăm că, 2019 a fost anul în care Castelul Corvinilor a avut un număr record de vizitatori, de 404.000”, a declarat, pentru GO Hunedoara, directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Sorin Tincu.
Reprezentantul castelului a mai precizat că, mulți dintre vizitatorii înregistrați în februarie au venit special pentru a vedea monumentul medieval, iar alții l-au inclus în programul lor de week-end sau mini-vacanță ce a avut ca destinații principale alte obiective, cum ar fi, de exemplu, stațiunile de schi din zonă.
Extinderea circuitului de vizitare a fost una de bun augur
Unul dintre motivele pentru care un număr tot mai mare de turiști alege să viziteze Castelul Corvinilor este, pe lângă promovarea intensă, și extinderea circuitului de vizitare.
„Faptul că au fost atât de mulți vizitatori, pe care i-am putut primi în condiții bune, ne arată că modul de organizare a castelului, în condițiile existenței acestui șantier de restaurare a fost unul adecvat. De asemenea, extinderea circuitului de vizitare și intensa promovare a monumentului își arată roadele. Sperăm ca, în lunile ce urmează, să putem asista la un „dezgheț” în ce privește pandemia cu coronavirus și, pe măsură ce înaintăm în sezon, să putem bifa noi recorduri. Consider, de asemenea, că și extinderea circuitului de vizitare a fost una de bun augur și, iată că, chiar în condițiile actuale, de restaurare, vizitatorii continuă să vină, iar închiderea anumitor spații este compensată cu această deschidere din Curtea Husarilor care vizează istoria mai veche a Hunedoarei, dar și o expoziție dedicată breslelor”, a mai spus Tincu.
Roadele muncii în echipă nu întârzie să apară
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, spune că și măsurile administrative aplicate la Castelul Corvinilor au contribuit la stimularea creșterii numărului de vizitatori.
„Împreună cu colegii din cadrul Primăriei, cu reprezentanții firmei de construcții și cei ai Muzeului, de la bun început am analizat toate variantele posibile astfel încât fluxul de vizitare să nu fie afectat de lucrările desfășurate. Cred că am găsit împreună cele mai bune soluții, iar numărul în creștere al vizitatorilor este o confirmare a acestui fapt”, adaugă primarul Dan Bobouțanu.
Ambasadorul Israelului în România, în vizită la Castelul Corvinilor
Impresionat de istoria și frumusețea Castelului Corvinilor, ambasadorul Israelului în România, David Saraga, a vizitat, la finele săptămânii trecute, monumentul istoric, după ce a făcut un popas la Sarmizegetusa Regia. Oficialul israelian a fost primit cu pâine și sare, de directorul castelului, de străjeri și de domnițe, dar și de primarul municipiului Hunedoara. La finalul vizitei, David Saraga a promis că va reveni ori de câte ori va avea ocazia.
„Am avut parte de o vizită inedită la castel și credem că ne-am făcut un prieten de nădejde, ambasadorul Israelului, care a devenit și ambasador al Castelului Corvinilor. Am fost impresionat de cât de fluent vorbește limba română, dar și solidele date cu privire la istoria noastră”, a precizat directorul Muzeului Castelul Corvinilor.