Doi soți hunedoreni, care locuiesc de 25 de ani în Statele Unite ale Americii, s-au întors acasă, în localitatea Sibișel, din apropiere de Hațeg, la poalele Masivului Retezat, pentru a demara un proiect grandios, de milioane de euro.
Și, pentru că locurile natale au fost cândva populate de dinozauri, s-au gândit că aceste creaturi ar trebui să aibă o vale a lor. Și, au creat-o, pentru copii și părinți, deopotrivă. Așa a luat naștere Parcul dinozaurilor din Transilvania. Deschiderea parcului tematic – Dinosaur World Transylvania, va avea loc la finele acestei luni, în 28 august, cu mare fast.
O reîntoarcere la copilărie
Oricine va ajunge aici nu va avea timp să se plictisească. Este un loc complex, unde poți „asculta” liniștea, îți poți astâmpăra setea adrenalina sau te poți distra alături de prieteni ori familie. Ba chiar poți să te întorci în timp, în copilărie, și să te scalzi într-unul din bazinele naturale amenajate direct în râu, pentru ca mai apoi să te relaxezi într-un hamac și să asculți ropotul apei din cascada aflată în apropiere.
Iar când foamea „te va lovi”, nimic nu te va mai putea opri să dai iama în bunătățile tradiționale, pregătite numai cu produse de la fermă sau de la micii producători locali. Balmoșul, fasolea cu ciolan, plăcintele pădurenești, delicioșii virșlii, brânzeturi, sunt o infimă parte din bunătățile pe care papilele gustative „se vor bate”.
„Am decis să facem ceva mai aparte decât găsești în alte parcuri din lume. Așadar, am reușit să aducem dinozauri din materiale mult mai rezistente, din fibră, pe care copiii pot urca. Ne dorim ca toți cei care ne trec pragul să guste din mâncărurile noastre tradiționale.
Avem o fermă de porci din rasa mangalița și ne dorim să facem și o fermă de vaci din rasa angus, astfel că, toată carnea pe care o vom prepara aici va fi de la animalele crescute la fermele noastre. Mai mult, vom prelua produse și de la producătorii locali, iar în acest fel vom reuși să îi susținem și pe ei. Avem și zonă de sere în care vom cultiva legumele pe care le vom pregăti oaspeților noștri”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Florin Ianc, în vârstă de 48 de ani.
Deschiderea Dinosaur World Transylvania: de la călăritul dinozaurilor, la mulsul oilor, admiratul bizonilor americani și un somn bun sub cerul liber
Pe nu mai puțin de 100 de hectare se va întinde impresionantul parc tematic. Aici, în următoarea perioadă, vizitatorii vor putea să parcurgă cel mai lung traseu de tiroliană din țară, să admire bizonii americani, cerbii lopătari, măgarii și oile, și chiar să se implice în activitățile de la fermă.
Copiii sunt așteptați să călărească cei 22 de dinozauri pitici, iar cei mai curajoși vor putea urca și pe cei trei dinozauri înalți de 3,5 metri, reproduși în mărime naturală și expuși în aer liber. O sumedenie de locuri au fost create pentru a fi explorate de cei mici și cei mari, deopotrivă.
„Cel mai probabil, din această toamnă vom avea și o tiroliană pe care urmează să o instalăm împreună cu salvamontiștii. Vom face și cea mai lungă tiroliană din România, pe care sperăm ca în maximum doi ani să o avem instalată.
Mai sunt baloți de paie și foarte mult mobilier de joacă din lemn. Avem și o zonă de relaxare cu hamace, pe o insulă între ape, cu cascade, dar și trei bazine naturale unde copiii și părinții se pot bălăci așa cum făceam noi când eram copii, direct în râu. De asemenea, vom avea și bazine cu păstrăvi pe care cei care ne trec pragul îi vor putea pescui și, fie îl iau acasă, fie le vor fi pregătiți de către bucătarii noștri”, mai spune Florin Ianc.
Spațiu pentru corturi și rulote, dar și un loc de basm, cu căsuțe din lut
Investitorul are în plan și crearea unei zone mai exclusiviste, în care oaspeților le va putea fi servită masa la pat. De asemenea, pe o suprafață de șapte hectare va fi amenajat un spațiu pentru corturi și rulote. Și cei dare doresc să își sărbătorească ziua de naștere alături de prieteni, în aer liber, o pot face în incinta acestui complex.
„Vom amenaja cel puțin cinci pergole pentru organizarea de evenimente, zile onomastice, dar și săli mai mari de evenimente pentru 500 până la o mie de persoane. Totul de va desfășura în aer liber, iar construcțiile vor fi din lemn și piatră. Vom mai face și un castel de lut și o zonă cu căsuțe din lut vopsite în toate culorile. Avem și un balon cu aer cald.
Încetul cu încetul vom pune în aplicare toate ideile pentru a crea un loc aparte, în care turiștii să se reîntoarcă de fiecare dată cu același entuziasm. Programul este flexibil, și dacă cineva dorește să rămână la noi peste noapte trebuie doar să ne anunțe din timp pentru ca un angajat să rămână cu ei”, a mai menționat Ianc.
Acesta ne-a mărturisit că investiția se ridică la circa 50 de milioane de euro, banii proveniți exclusiv din bugetul familiei.
Marea deschidere a parcului tematic Dinosaur World Transylvania, în 28 august
Dinosaur World Transylvania își deschide porțile în 28 august, începând cu ora 9:00, iar gazdele promit o zi de neuitat celor care le vor călca pragul, plină cu activități pentru toate categoriile de vârstă. Jocuri și concursuri interactive pentru copii și familii, ateliere de pictură pe față, pictură pe ipsos, tombolă cu super premii, slacklining, plimbări cu bicicleta, călărit dinozauri și tauri, precum și o vizită la stâna de oi, sunt doar câteva dintre ativitățile la care vizitatorii sunt așteptați să participe.
Vor fi și spectacole live susținute de Diana Selagea și formația, Magicianul Lorenzo-Cristian, Bibi și Antonio Pican, Pepe and band.
La deschiderea parcului tematic Dinosaur World transylvania, prețul unui bilet de intrare este de 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani, în timp ce pentru copiii sub trei ani accesul este gratuit.
Biletele se achită la intrare în parc sau online https://bit.ly/3fCJqnG
Locație https://goo.gl/maps/uY7xq6cv96ii92K18
Vă recomandăm și: