Au fost trei zile de poveste la poalele Cetății Deva, unde s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului cultural „Deva Medieval Fest”. Odată intrat în Parcul Cetate parcă ai fi trecut printr-un portal, în trecut. Cavaleri și domnițe, lănceri și arcașe, alături de zâne, bufoni și păpușari, cu toții au făcut ca finalul de săptămână să fie unul fermecător. Și, chiar dacă vremea a fost capricioasă, devenii, dar și turiști aflați în oraș, au luat parte la impresionantul eveniment.
Parada cavalerilor și domnițelor a surprins trecătorii
Activități medievale, concursuri interactive și ateliere pentru copii, călătorii în lumea zânelor tămăduitoare, demonstrații de luptă, tabere cavalerești, muzică și dansuri medievale, de toate acestea au avut parte cei prezenți la eveniment. Însă parada cavalerilor și domnițelor i-a surprins și, totodată, încântat de trecători, care s-au oprit pentru a imortaliza momentul.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un concert al trupei „Focul Viu”, iar mai apoi tradiționalul foc al cavalerilor.
„S-a încheiat încă o ediție memorabilă a Deva Medieval Fest. Au fost reprezentații inedite la poalele cetății, iar actorii principali ai evenimentului au reușit să creeze cu adevărat o atmosferă de poveste. Le mulțumesc tuturor și îi așteptăm să revină, de fiecare dată, cu același entuziasm”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Cristian Fodor, directorul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Evenimentul s-a încheiat cu „Marea bătălie” și „Salutul de rămas bun al cavalerilor”
După două zile de antrenamente, ateliere, paradă și distracție a venit și momentul mult așteptat: Marea bătălie. La finalul acesteia, cavalerii și-au luat rămas bun de la public și au ieșit victorioși din scenă. La eveniment au participat: Garda Cetății Deva, Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud, Ordinul Castelul din Carpați, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Toboșarii din Asserculis, Zânele Silvane, Cimpoierii din Transilvania, Compania Dragonului, Ansamblul de Dansuri Renaissance, Ordinul Arcașilor și Garda de Mercenari Sigismund de Luxemburg.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.