Vizitatorii care vor trece pragul Castelului Corvinilor din Hunedoara, precum și al Grădinii Zoologice , de Ziua Națională a României, vor avea parte de o surpriză. Pe parcursul întregii zile, cele două obiective turistice emblematice pentru municipiul de pe Cerna, vor putea fi vizitate gratuit.
Castelul Corvinilor va fi deschis între orele 9:00 și 17:00, iar Grădina Zoologică Hunedoara își așteaptă vizitatorii între orele 10:00 și 17:00.
Grădina Zoologică Hunedoara găzduiește acum 20 de specii, efectivul total de animale fiind de peste 130. Copiii care vizitează Grădina Zoo din Hunedoara au parte de mai multă distracție și aventură. În incinta grădinii a fost amenajat, în toamna anului trecut, un loc special: „Mini – parcurs Aventura”. Este un traseu format din chingi rezistente care le va pune la lucru musculatura, capacitatea de coordonare şi de concentrare. Traseul nu este dificil şi nu necesită dispozitive de siguranţă.
Castelul Corvinilor, pregătit de sărbătoare
Și Castelul Corvinilor este pregătit să primească oaspeți în zi de sărbătoare națională. Aici, lucrările de restaurare au transformat impresionantul monument istoric într-o adevărată bijuterie arhitectonică, iar încăperile sunt pregătite să îi primească pe oaspeți cu poveștile și legendele lor.
Sala Cavalerilor de la Castelul Corvinilor este una dintre cele mai reprezentative încăperi ale impresionantului edificiu medieval de secol XIV. Construită de Iancu de Hunedoara, această sală era destinată servirii mesei la ocazii festive. Dar, legendele spun că era folosită și ca sală de judecată. Interesant este că, o parte din legendă pare a fi reală.
Un loc special, aflat în interiorul Castelului Corvinilor, în care nobilimea vremii se întâlnea pentru a lua decizii imporante, dar și pentru a lua parte la festinuri, este Sala Dietei. Legenda spune că aici s-ar fi născut Ladislau de Hunedoara, primul fiu al lui Iancu de Hunedoara, care la 24 de ani a fost ucis în Regatul Ungariei, la Buda. Acesta a fost acuzat de complot și decapitat.
Nu ratați impresionanta colecție de monede descoperită, de-a lungul vremii, la castel. O colecție mai puțin cunoscută, însă de o valoare inestimabilă, ce merită admirată în incinta Muzeului Casa Breslelor, din curtea exterioară a castelului.
Fiecare loc din acest castel are povestea lui impresionantă. Vizitați-l, și veți rămâne impresionați de ceea ce vi se va dezvălui!