Dacă în acestă minivacanță pașii vă poartă prin Hunedoara, unde aveți o mulțime de obiective turistice de vizitat, treceți și pe la Ștrandul Corvina. Aici vă veți putea bucura de câteva clipe de relaxare și distracție. În plus, se anunță vreme numai bună pentru o bălăceală!
Suprafața pe care se întinde acest complex este una generoasă. Numai luciul de apă este de 2.001 metri pătrați, iar instalațiile sunt moderne.
Pentru bazinul mare sunt instalate cinci filtre și trei pompe cu ajutorul cărora se reușește menținerea temperaturii apei la circa 26 – 27 de grade Celsius.
De asemenea, există și o bilă pentru valuri, un tobogan pentru copii și barul în formă de ciupercă, de unde se servesc băuturi răcoritoare celor aflați în apă.
Atmosfera de vacanță este întreținută de un tânăr DJ, care reușește să aducă un plus de vitalitate acestui loc.
„Chiar dacă au fost câteva zile mai răcoroase, vara nu a plecat încă. Se pare că zilele călduroase vor reveni încă din acest weekend. Așadar, vă invităm la o porție zdravănă de bălăceală și distracție. Aduceți cu voi doar voia bună! De restul ne ocupăm noi!”, a declarat, pentru GO Hunedaora, Diana Prejban, reprezentatul Ștrandului Municipal Corvina.
Cât costă un bilet de intrare
Cei care le trec pragul Ștrandului Corvina pot poposi aici în fiecare zi între orele 10:00 și 20:00.
Pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani, elevii, studenții la zi, pensionarii și șomerii indemnizați prețul unul bilet de acces este de 20 de lei, pe zi, iar după ora 16:00, costule este de 12 lei. Adulții plătesc 30 de lei, pe zi, iar după ora 16:00, 20 de lei.
Copiii sub șase ani, veteranii de război și peroanele cu handicap grav și sever au accesul gratuit în incinta complexului de agrement.
Ștrandul Municipal „Corvina” este dotat cu sistem de filtrare și dezinfecție a apei, astfel încât calitatea acesteia să se încadreze în valorile maxime admise de lege.
Ce poți vizita în Hunedoara?
- Odată ajuns în municipiul Hunedoara e „musai” să faci o plimbare prin cel mai frumos castel medieval din România, Corvin Castle. Vei descoperi aici un loc ce te va purta înapoi în timp, în vremea cavalerilor și domnițelor, cu povești și legende fascinante.
- De asemenea, Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu” te așteaptă să admiri o lume impresionată a miniaturilor și o colecție fabuloasă de mașinuțe și trenulețe, toate aparținând regretatului pilot de raliuri hunedorean.
- Iar dacă ți-e dor de Epoca de Aur, atunci musai să vizitezi Muzeul Comunismului. Aici la Expoziția permanentă ,,Pașii României prin socialism si democrație”, sunt expuse o serie de obiecte ce aparțin acelor vremuri apuse de câteva decenii.
- Și Grădina Zoologică vă așteaptă să vă bucurați de liniștea pădurii și să faceți cunoștință cu exemplarele ce își duc traiul aici. De o parte și de alta a aleilor ce se șerpuiesc prin grădina zoologică se află exemplare de urs carpatin, leu, tigru, capră neagră, babuini, fazani, păuni, căpriori, lame, inclusiv ponei și corbi.
Trei locuri minunate pentru promenadă
- Un loc perfect pentru o plimbare este Pietonala Corvin. Zona, recent renovată, este fermecătoare vara, când fântânile arteziene devin adevărate oaze de relaxare. Băncuțele îi îmbie pe trecători la un popas, în timp ce terasele din zonă „le trag și ele cu ochiul”. În capătul aleii, se află o altă bijuterie a orașului, Casa de Cultură, în fața căreia este o superbă fântână arteziană muzicală.
- Un alt punct de atracție, unic în județ, este Drumul Corvinilor. Este vorba despre o expoziție permanentă, în aer liber, care va aduce în prim plan istoria familiei Corvinilor. Denumită „Drumul Corvinilor”, expoziția este alcătuită din 59 de panouri, fiecare măsurând aproximativ doi metri înălțime și trei metri lățime. Aceasta este amplasată pe Bulevardul Traian, la intrarea în municipiul Hunedoara, dinspre Deva, pe DJ 687.
- O altă zonă frumoasă pentru o plimbare, îndeosebi în fapt de seară, este Pietonala Sanitas. Și această zonă a fost reabilitată de curând, iar trecătorii se pot odihni pe bănci smart. Este vorba despre patru bănci cu încărcare solară, mufe USB pentru dispozitive mobile şi WI-FI gratuit. Tot în această zonă se află și statuia fotbalistului hunedorean Michael Klein, precum și stadionul ce-i poartă numele.