Cele 140 de borne care vor fi amplasate din kilometru în kilometru pe Via Transilvanica, în județul Hunedoara, ajung joi, 19 mai, în comunitățile prin care trece Drumul care unește. Însă, pentru ca treaba să meargă cât mai iute, e nevoie de voluntari, de oameni care să dea o mână de ajutor celor care au croit acest drum și au pus „piatra de temelie” a acestui nou tip de turism în județul Hunedoara, cel la pas. Acest drum nu este numai al celor care l-au proiectat, ci este al nostru, al hunedorenilor. Fiecare comunitate prin care trece cărarea va avea numai de câștigat, însă doar dacă va da dovadă de seriozitate și implicare. Așadar, haideți să ne unim forțele și să ne acordăm șansa de a porni cu dreptul pe acest drum!
„Avem mare nevoie de sprijinul comunităților locale pentru a reuși să finalizăm lucrările la timp, iar din data de 2 iulie să putem deschide oficial Via Transilvanica în Hunedoara. Este județul care are cea mai mare încărcătură de minuni. Situri UNESCO pe care le străbate în drumul său, locuri absolut fermecătoare de care sunt convins că turiștii vor fi fascinați”, a declarat, pentru GO Hunedoara, președintele Tășuleasa Social, Alin Ușeriu.
Fundațiile bornelor, aduse din Bistrița-Năsăud
Săptămâna trecută au fost transportate, în județul Hunedoara, 140 de fundații care să fie amplasate acolo unde vor veni puse bornele kilometrice. Fundațiile au fost fabricate în județul Bistrița-Năsăud, unde este casa celor de la Tășuleasa.
„Practic, o mică parte din Bistrița-Năsăud este și în Hunedoara și de fapt în toată țara, asta dacă ne mai întrebam cum unește Via Transilvanica toate comunitățile de-a lungul drumului”, a mai adăugat Alin Ușeriu.
Încă un hop de trecut spre Porțile de fier ale Transilvaniei
Cei de la Tășulesa mai au un hop de trecut, spre Porțile de fier ale Transilvaniei. Este vorba despre legătura dintre județele Hunedoara și Caraș-Severin. Practic, pe aici, părinții acestui drum s-au gândit că cel mai bine ar fi să treacă pe lângă calea ferată. Însă, problemele nu au întârziat să apară.
„Este vorba despre aproximativ 11 kilometri, pe parcursul cărora lipsesc niște poduri. De asemenea, sunt și câțiva proprietari de terenuri care ne cam dau de furcă. Dar, sperăm ca toate aceste probleme să se rezolve cât mai curând posibil. Ne bazăm pe sprijinul primarilor și al comunităților locale în demersul nostru”, a precizat președintele Tășuleasa Social.
Din 25 mai se lucrează la „foc continuu”
Echipele Tășuleasa vor fi în teren pentru a monta aceste bornele kilometrice din 25 mai și până la finalizarea lucrărilor. Lansarea proiectului va avea loc în data de 2 iulie, în capitala regatului dac, Sarmizegetusa Regia, un loc de o importanță deosebită pentru hunedoreni, și nu numai. Așadar, mai întâi munca și apoi distracția!
Foto: Facebook/Via Transilvanica
Vă recomandăm să citiți și: