Un spectacol muzical de excepție are loc astăzi, joi, 17 februarie, începând cu ora 17:00, în Sufrageria Palatului Bethlen din Muzeul Castelul Corvinilor. Spectacolul, numit „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși”, este susținut de violonistul Sergiu CORBU Boldor. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a 50 de minute și are la bază ceea ce Constantin Brâncuși numea: „Arta nu este decât un început continuu”. Spectatorii prezenți la eveniment vor avea parte de câteva minute în care artistul îi va fermeca cu talentul său. Acesta va cânta atât la vioară, cât și la caval.
„Castelul Corvinilor este unul din locurile de referință în România, care se bucură de o vizibilitate tot mai mare. Ne bucură că am fost și suntem aleși pentru derularea unei palete largi de evenimente. Pentru acest eveniment sunt disponibile 60 de locuri”, a declarat, pentru GO Hunedoara, directorul Muxzeului Castelul Corvinilor, Sorin Tincu.
Turneul se va desfășura în mai multe orașe din țară
Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși este un proiect independent și poartă numele artistului: CORBU. Perioada aleasă pentru desfășurarea turneului marchează istoric încadrarea în timp a vieții și a morții lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876-d. 16 martie 1957), iar simbolic „Începutul Lumii” (1924), titlu pe care îl poartă una dintre lucrările sculptorului. Turneul va cuprinde trei părți și se va desfășura în lunile februarie, martie, aprilie, în mai multe orașe din țară.
Cine este Corbu ?
Sergiu Corbu Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară, artistul a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă.Sergiu Corbu Boldor este cunoscut pentru amprenta pe care şi-a pus-o pe mai multe colaborări precum: Partizan, Hara, Dirty Shirt. Acesta a mai urcat pe scenă alături de Phoenix, Celelalte Cuvinte, Semnal M, Taxi, farfarello, Haggard, Guano Apes etc. În prezent colaborează, ca violonist, cu trupa Hara și corul All’s Choir, muzicieni din Opera Națională Română și Filarmonica George Enescu București.
Accesul este gratuit
Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea infectării cu Coronavirus. Astfel, vor putea lua parte la eveniment persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Opera lui Brâncuși, legată de Hunedoara
O parte din operele părintelui sculpturii moderne se leagă de județul Hunedoara. Una din capodoperele acestuia, Coloana Infinitului sau Coloana fără de sfârșit, a fost realizată la uzinele din Petroșani. De asemenea, ansamblul monumental din Parcul Central din Târgu Jiu, Masa tăcerii cu cele 12 scaune, Poarta Sărutului, cele două jilţuri şi scaunele de pe alee au fost realizat cu travertin de Banpotoc. Poarta Sărutului a fost asamblată din blocuri de travertin de Banpotoc în toamna anului 1937 şi sculptată anul următor.