Grădina Zoologică din Hunedoara a fost construită în anul 1972 și este situată pe strada Pădurii, la limita ariei protejate „Pădurea Chizid”. Aici pot fi admirate 21 de specii de animale, însumând 129 de exemplare, în total.

Mai exact, de-a parte și de alta a aleilor ce se șerpuiesc pe teritoriul grădinii zoologice sunt exemplare de urs carpatin, leu, tigru, capră neagră, babuini, fazani, păuni, căpriori, inclusiv ponei și corbi.

Gradina Zoologică din Hunedoara: 21 de specii, 129 de exemplare

Spațiul în care a fost amenajată grădina zoologică Hunedoara, este unul generos, suprafața totală fiind de 29.000 de metri pătrați, din care aproape 600 de metri pătrați sunt destinați cuștilor și volierelor unde trăiesc necuvântătoarele.

Grădina a fost amenajată, pentru prima dată, în 10 mai 1972, aproape de Pădurea Chizid din municipiul de pe Cerna.

Vizitatorii pot admira în grădina zoologică de aici 21 de specii de animale, însumând peste 129 de exemplare, respectiv urs brun carpatin, leu, tigru, asin, găină domestică, porumbei, broască ţestoasă acvatică, iepuri de casă, cobai, corb, ponei, pavian, căprior, rață domestică, fazani comuni, fazani aurii, păuni, zimbri, lame, babuini și capra neagră.

Vedetele” și veteranii grădinii zoologice

„Vedeta” la grădina zoologică din Hunedoara, este puiul de babuin născut în anul 2021, în captivitate, rod al iubirii dintre babuinul hunedorean Gusti și Maia, adusă aici din Târgu Mureș. După a fost adus pe lume, în urma unui sondaj efectuat de reprezentanții grădinii zoologice, hunedorenii au decis ca puiul de pavian cu mantie să fie „botezat”- Mambo. Acesta, însă, nu este singur la părinți. Mai are o soră, născută în 2019, Ina Babuina.

Nu mai prejos sunt și două exemplare spectaculoase de leu și tigru, ce măsoară din priviri fiecare mișcare pe care o fac vizitatorii. Sunt animale impunătoare, oricât de drăgălașe par la prima vedere. Păsările de aici încântă privirea turiștilor cu frumosul lor colorit, dar și cu jocurile și drăgălășeniile pe care le fac între ele.

La capitolul „veterani” ai grădinii zoologice, locul întâi îl ocupă ursul brun carpatin în vârstă de 30 de ani. În libertate, un astfel de exemplar trăiește aproximativ trei decenii, însă, în captivitate, uriașul animal poate trăi și 50 de ani.

Un loc pe podiumul „veteranilor” îl ocupă și Babuinul Gusti, care are nu mai puțin de 20 de ani. Babuinii, în captivitate, trăiesc până la 45 de ani, iar în sălbăticie speranța de viață este de 30 de ani

Așadar, hunedorenii și turiștii din toate colțurile țării și lumii, care ajung pe meleagurile lui Iancu de Hunedoara, mai au șansa de a admira, în toată splendoarea lor, aceste exemplare unice în județ pentru mulți ani de acum înainte, la grădina zoologică din Hunedoara.

Program normal grădina zoologică din Hunedoara (aprilie-septembrie):

Luni: închis

Marți-Duminică: 10:00-19:00, ultima intrare se face la ora 18.30

Program de iarnă grădina zoologică din Hunedoara (noiembrie-martie):

Luni: închis

Marți-Duminică: 10:00-17:00, ultima intrare se face la ora 16.30.

Tarife:

5 lei -elevi/studenți
7 lei – pensionari
10 lei – adulți
3 lei/persoană pentru grup de elevi, studenți mai mare de 30 persoane
5 lei/persoană pentru grup pensionari mai mare de 30 persoane
7 lei/persoană pentru grup adulți mai mare de 30 persoane
Detalii despre Gradina Zoologica Hunedoara și pe www.primariahunedoara.ro

Sursa foto: Călin Corpaciu / Primăria Hunedoara

Scrie o recenzie

Recenzia ta pentru aceasta locație

angry
crying
sleeping
smily
cool
Încarcă

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image