Este „Luna Pădurii” și, pentru a marca acest eveniment, Administrația Parcului Național Retezat a lansat un concurs de fotografie la care au participat fotografi amatori. Pădurea, cu flora și fauna ei a fost surprinsă în toată splendoarea. Iar cele mai bune lucrări, fiecare cu povestea ei minunată, au fost premiate.
Doar cinci dintre cele mai reprezentative imagini au fost premiate de reprezentanții Parcului Național Retezat. Este vorba despre lucrările fotografilor Mihai Ciurea, Anca Condoroș, Robert Crăciun, Florin Micu și Tudor Andreea. Fiecare a primit câte un album cu imagini spectaculoase din Parcul Național Retezat.
„Dorim să mulțumim încă o dată tuturor participanților pentru fotografiile și poveștile împărtășite. Dragostea acestora pentru natură este minunată”, a precizat, pentru GO Hunedoara, Lucia Ursu, reprezentantul Parcului Național Retezat.
Căpriorul din Pădurea Slivuț
Una dintre cele mai reprezentative imagini este cea a unui căprior, surprins de fotograf în Pădurea Slivuț, de lângă Hațeg.
„Am considerat că acest căprior tânăr reprezintă cel mai bine tema «pădurea și sănătatea». Pădurile sunt plămânii acestei planete, depindem de ele pentru a supraviețui, de la aerul pe care îl respiram până la lemnul pe care îl folosim. Pădurile asigură habitatele necesare oamenilor și animalelor, diminuează schimbările climatice și sunt o importanță sursă de energie atât fizic, cât și spiritual, oferindu-ne o adevărată oază de relaxare”, prezintă Mihai Ciurea în descrierea imaginii cu care a câștigat concursul.
În fiecare an, între 15 martie – 15 aprilie, se sărbătorește „Luna Pădurii”, un eveniment ce are ca scop evidențierea rolului pădurii în menținerea echilibrului în natură și sensibilizarea publicului și a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor și a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic la nivel global.