Muzeul Comunismului din municipiul Hunedoara vă așteaptă, în această perioadă, cu o sumedenie de noutăți, dar și cu un program prelungit.
Dacă sunteți curioși cu ce jucării se jucau părinții voștri în perioada Epocii de Aur, ori ce telefoane foloseau, care erau manualele din care învățau la școală și o multitudine de alte lucruri specifice acestei perioade, atunci vizitați acest muzeu!
În cele cinci încăperi ale clădirii, miile de exponate prind parcă viață, îndeosebi datorită poveștilor pe care fiecare le are.
O sumedenie de exponate care te transpun în trecut
De la jucării, insigne, uni forme școlare și militare, la mobilier și obiecte ce se regăseau în aproape toate casele românilor, televizorul cu peștele din sticlă deasupra, o mașină de cusut fabricată în România, dar și numeroase obiecte din sfera industrială, inscripții, pancarte, avertizări vechi, toate sunt originale și redau viața așa cum era ea în acea perioadă numită Epoca de Aur.
„Am adăugat de curând în colecție câteva păpuși, dar și jocuri de lego. Permanent adaug piese noi, iar vizitatorii noștri sunt așteptați cu multe alte noutăți”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Romică Bîrsan, fondatorul Muzeului Comunismului din Hunedoara, curator al expoziției „Pașii României prin socialism spre democrație”.
Într-o încăpere a fost amenajată o sală de clasă cu tabla neagră, planșe, catedră, bănci, învățătoarea și elevii, rechizite, uniforme școlare și tot soiul de alte lucruri.
Vizitatorii sunt invitaţi şi în „sufragerie”. Aici, sunt așezate o sumedenie de lucruri pe care majoritate românilor le aveau în case. Piese de mobilier, chiar și televizorul pe care trona câte un mileu din macrame pe care era așezat peștele din sticlă.
Într-o altă încăpere există un mic bar, câteva rafturi din magazinul de altădată și anticamera unui dispensar medical.
Program de vizitare, prețuri și localizare
Începând cu data de 1 mai și până în octombrie, expoziția este deschisă zilnic, între orele 11:00 și 20:00. Pentru turiști, programul este flexibil, pentru programări/rezervări se poate lua legătura cu administratorul expoziției la nr. te telefon 0768636823.
Tarifele de intrare sunt: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii. Grupurile de minimum 10 persoane beneficiază de tariful de 15 lei/persoană, iar cele de copii, de 10 lei/persoană. Nu se percepe taxă pentru filmat și fotografiat.
Muzeul se află pe strada Cloșca, nr. 2, într-o zonă accesibilă pentru turiștii care sunt în drum spre sau dinspre Castelul Corvinilor.