O competiție inedită a avut loc, în municipiul Hunedoara, o vânătoare de comori urbană, care a reunit zeci de participanți. Copii și adulți, deopotrivă, iubitori de mișcare, aventură și cunoaștere, au luat parte la prima ediție a concursului „Treasure of Hunedoara”. Cu toții s-au transpus, pentru câteva ore, în veritabili vânători de comori urbane și au căutat cu îndârjire comoara, care s-a dovedit a fi chiar Castelul Corvinilor, locul de start și finish al competiției, și totodată, experiența dobândită.
Participanții au avut au avut se ales între două trasee, cel de doi kilometri, destinat copiilor până la 14 ani cu însoțitori adulți, iar cea de-a doua variantă de traseu, cel desfășurat pe cinci kilometri, a fost parcursă de grupuri de copii de peste 14 ani și adulți. Secretul reușitei a fost munca în echipă!
„Echipele au fost formate din copii și adulți, care lucrând împreună şi discutând fiecare indiciu, rezolvările s-au dovedit a fi mai eficiente. Multe indicii conțineau jocuri de cuvinte, cu sensuri multiple care, interpretate greșit, puteau conduce la greşeli. Așadar, colaborarea a fost vitală pentru succesul echipei”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Anastasia Moraru, reprezentanta Asociației „Zuzunia”, organizatoarea evenimentului.
Un traseu incitant și solicitant
După înscrierea în concurs, participanții au primit o hartă cu obiectivele la care trebuia să ajungă pentru a descoperi indiciile. Astfel, au plecat de pe malul râului Zlaști, au traversat pietonala pe partea dreapta a castelului până în centrul istoric al orașului și au continuat prin spatele primăriei.
De aici, traseul a continuat prin fața Procuraturii până la Colegiul „Iancu de Hunedoara”, Liceul „Matei Corvin”, pietonala de pe strada Ciprian Porumbescu, Parcul Corvin și retur prin fața Casei de Cultură, pe Pietonala Corvin, prin sensul giratoriu cu Centru de Informare Turistică Hunedoara. Traseul de întoarcere a continuat prin fața Restaurantului Rustic, Primăria Municipiului Hunedoara și traversarea podului peste Cerna spre fostul sediu al ICSH spre Castelul Corvinilor.
„Chiar dacă a fost prima ediție, competiția a fost o reușită. Cu toții s-au simțit foarte bine, lucru care ne bucură nespus. Mulți dintre participanți ne-au spus că traseul a fost destul de solicitant, îndeosebi pentru cei din afara orașului, dar foarte incitant. Au fost impresionați și își doresc să ducem competiția și în alte orașe”, a mai menționat Anastasia Moraru.
Pisicile Sălbatice și Șobohârțele, desemnate câștigătoare
Câștigătorii, respectiv cei care au ocupat primele trei locuri în concurs, au primit premii în bani. Astfel, la traseul de cinci kilometri, locul întâi și suma de 350 de lei, au fost adjudecate de echipa Pisicilor Sălbatice, locul doi și suma de 250 de lei au mers la echipa Corbii, iar locul trei și suma de 150 de lei au ajuns la echipa Biker.
La traseul de doi kilometri, câștigătoare a fost echipa Șobohârțele, locul secund a fost ocupat de echipa Creeper, iar locul trei, de echipa Busoliștii. Sumele de bani câștigate au fost identice cu cele oferite echipelor ce au concurat la traseul de cinci kilometri.
Evenimentul „Treasure of Hunedoara” a avut ca scop implicarea tinerilor, profesorilor, părinților, bunicilor și adulților, locuitori ai municipiului Hunedoara și nu numai, în promovarea orașului Hunedoara într-un mod inedit.
Evenimentul face parte din proiectul Treasure of Hunedoara, finanțat nerambursabil de Primăria Municipiului Hunedoara, prin legea 350/2005.