Un eveniment deosebit, în cadrul căruia muzica se va împleti cu filmul și natura, va avea loc, la finele acestei săptămâni, în 26 -28 august, în trei locuri de poveste din județul Hunedoara: Castelul Corvinilor, Cetatea Mălăiești și Peștera Bolii.
Vor avea loc concerte de pian la patru mâini și va fi prezentat filmul documentar „România Sălbatică”, în prezența regizorului Dan Dinu.
Banii strânși în cele trei zile ale evenimentului vor fi donați de organizatori unei fetițe în vârstă de patru ani, din Hațeg, care suferă de o tumoră cerebrală și are nevoie urgentă de intervenție medicală de specialitate în străinătate.
Seri de poveste în locuri de basm
Prima seară din această frumoasă poveste începe în 26 august, de la ora 20:00, la Castelul Corvinilor, și continuă sâmbătă la Cetatea Mălăiești, din comuna Sălașu de Sus. Mai apoi, duminică, de la ora 14:00, evenimentul va continua la Peștera Bolii. Aici se va sărbătorii și Ziua Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, iar accesul în peșteră, precum și pe Cheile Băniței va fi gratuit.
În toate aceste locuri minunate din județ se va desfășura un concert de pian la patru mâini, susținut de doi reputați pianiști români, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. De asemenea, va avea loc și o proiecție specială a filmului „România Sălbatică”, cel mai complex documentar dedicat naturii, ce aduce imagini în premieră și povești unice despre biodiversitatea României. Prezent la eveniment va fi și Dan Dinu, regizor al filmului.
Un documentar excepțional despre mediu natural din țara noastră
Filmul „România Sălbatică” este cel mai complex documentar dedicat naturii din țara noastră și a fost dezvoltat în mai bine de 10 ani de o echipă de producție 100% autohtonă. Ideea a plecat de la Dan Dinu și Cosmin Dumitrache care au fost sprijiniți în tot acest timp de numeroși specialiști din zona conservării, de ONG-uri de mediu și de administrațiile parcurilor naționale și naturale de la noi.
Filmul a fost premiat cu Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și a fost desemnat câștigător al Premiului Gopo la categoriile: Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică și Cel mai bun sunet.
Banii strânși se vor duce către o fetiță cu grave probleme medicale, din Hațeg
Organizatorii evenimentului, Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism, România Sălbatică și Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina au stabilit, inițial, ca accesul al eveniment să se facă pe bază de bilet, ce costa 15 lei. Însă, ulterior, au decis ca intrarea să fie liberă, iar banii pe care i-ar fi încasat ei să fie donați de către participanți unei fetițe din Hațeg, cu grave probleme de sănătate.
„Este un moment greu și delicat pentru noi, dar este singurul mod în care acum ne putem implica în viața comunității din care facem parte. Alături de partenerii noștri în acest proiect, am hotărât ca accesul la evenimentele de vineri, sâmbătă și duminică să fie gratuit, recomandarea noastră fiind ca cei 15 lei de persoană pe care i-am fi încasat din vânzarea biletelor să fie direcționați, cu sprijinul vostru, sub formă de donație, către micuța Anastasia Lauran, de patru ani, din Hațeg, diagnosticată cu tumoră cerebrală”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Anca Rusu, managerul Destinației Ecoturistice Țara Hațegului – Retezat.