Două dintre obiectivele turistice din județul Hunedoara, situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa și Complexul de Monumente Ţebea, își redeschid porțile pentru vizitatori. Cele două puncte de vizitare, aflate în administrarea Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, sunt amenajate în aer liber, iar turiștii vor putea să le viziteze respectând regulile impuse de starea de alertă, din cauza pandemiei de coronavirus.
Conducerea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva precizează faptul că începând cu data de 15 mai 2020, instituția își redeschide, gradual, punctele de vizitare.
„Deocamdată vor fi redeschise doar punctele de vizitare în aer liber, până când ne vor fi transmise și nouă regulile conform legii care va apărea. Pentru protejarea sănătații angajaților instituției și a publicului vizitator, celelalte spații expoziționale se vor redeschide în funcție de reglementările legale ce vor apărea, ținând cont de evoluția epidemiologică Covid 19 la nivel local și național”, a declarat pentru GO Hunedoara Liliana Țolaș, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.
Program și tarife
Astfel vor fi accesibile publicului Situl Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa și Complexul de Monumente Ţebea, după următorul program:
– Situl Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa între orele 9.00-20.00, de luni până duminică inclusiv; prețul biletului este de 4 lei – elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor; 14 – lei adulți; copilul cu handicap precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate; adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate.
– Complexul de Monumente Ţebea între orele 10.00-18.00, de marți până dumincă inclusiv; prețul biletului este de 2 lei – elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor; 10 lei – adulți; copilul cu handicap precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate; adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate.
Tur online al MCDR
În continuare, zilnic, pe pagina de Facebook a MCDR Deva sunt postate informații despre diferite piese din tezaur, fiecare secția a muzeului postează, practic câte un articol interesant. De asemenea, muzeul poate fi vizitat și online, prin intermediul unui tur virtual, pe site-ul www.mcdr.ro și pe pagina de Facebook.