Zeci de persoane, care au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la „Porți deschise în centrele de vizitare ale Administraţiei Parcului Național Retezat”, unde au putut afla o serie de informații despre ariile naturale protejate din Retezat, dar și despre biodiversitatea acestor locuri.
Pentru cei care nu au reușit să ajungă la eveniment, Administrația Parcului Național Retezat a mai pregătit o zi în care se va derula aceeași acțiune, respectiv 12 septembrie.
„În cadrul întâlnirilor, vizitatorii au aflat mai multe despre biodiversitatea din ariile naturale protejate aflate în gestiunea Administrației Parcului Național Retezat, regulile de vizitare ale zonei și despre proiectul aflat în derulare.
Vizitatorii au beneficiat de materiale de informare și promovare care vor spori cunoașterea valorilor naturale ale zonei și gradul de informare cu privire la regulile de vizitare, care să nu afecteze valorile ariilor naturale protejate”, a declarat, pentru GO Hunedoara, reprezentantul Parcului Național Retezat, Lucia Ursu.
Pentru cei care nu au ajuns în acest weekend, în data de 12 Septembrie, Administrația Parcului Național Retezat va mai derula încă două întâlniri publice „Porți deschise în centrele de vizitare ale Administraţiei Parcului Național Retezat”, începând de la ora 11:00, la Centrul de vizitare din Nucșoara, iar de la ora 14:00, la Centrul de vizitare din Ostrovel.
Materiale informative și hărți, pentru iubitorii de drumeții montane
Participanții vor beneficia de materiale informative, precum Ghidul vizitatorului în Parcul Național Retezat și siturile Natura 2000 Retezat, Munții Retezat, noua Hartă turistică a Parcului Național Retezat și a siturilor Natura 2000 Retezat și Munții Retezat, magneți cu speciile protejate, un set de nouă Ghiduri cu speciile și habitatele protejate din Parcul National Retezat și siturile Natura 2000 Retezat și Munții Retezat, fiecare cu o tematică specifică: păsări, mamifere și chiroptere, nevertebrate, pești și herpetofaună, plante, habitate forestiere, habitate alpine, habitate și ecosisteme de turbărie, habitate de fânețe și pajiști.
Întâlnirile se vor desfășura în aer liber, aplicându-se măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Cei care doresc să participe, la finalul acestei săptămâni, la eveniment, sunt rugați să completeze un formular de înscriere, aflat pe pagina de Facebook: www.facebook.com/parcnatretezatnatpark sau pe www.retezat.ro, locurile fiind limitate pentru prevenirea infectării coronavirus.