Zăpada care s-a așternut în ultimele zile în partea de sud a județului Hunedoara, a transformat stațiunile montane Straja și Parâng în locuri de basm. Cabanierii sunt pregătiți să-i întâmpine pe turiști cu tot soiul de bunătăți culinare, iar în Straja, pârtiile sunt numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Zăpada are aproape jumătate de metru. Se poate schia în condiții optime
„A nins mult în ultimele două zile astfel că, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetri. Peisajul este feeric și îi așteptăm cu mare drag pe toți cei care vor să se bucure de zăpadă și aer curat. Pârtiile sunt pregătite și se poate schia în condiții optime. De asemenea, toate instalațiile pe cablu sunt funcționale și se respectă întru totul măsurile de distanțare fizică”, a declarat, pentru GO Hunedoara, administratorul pârtiei Platoul Soarelui, Mihaela Huda.
Aceasta a mai menționat că nocturna va funcționa numai dacă sunt minimum zece persoane pe pârtie.
Nocturna pornește, de astăzi, și pe celelalte pârtii
Administratorul Complexului Montana a anunțat că, de astăzi, turiștii vor putea schia și după ce se lasă întunericul.
„Începând de astăzi pornim și nocturna. Lucrările de degivrare continuă și pe alte instalații de transport pe cablu pentru creșterea distanțării fizice la îmbarcare. De asemenea, Telescaunul 4 este funcțional de astăzi”, a precizat Alin Părău, administratorul Complexului Montana din Straja.
Astfel, se va putea schia până la ora 21:00 pe pârtiile Mutu și Constantinescu.
În Parâng a căzut prima ninsoare consistentă din acest sezon
Și peste stațiunea montană Parâng s-a așternut prima zăpadă mai consistentă din acest sezon. Cu toate acestea, stratul de zăpadă nu este încă suficient de consistent pentru practicarea sporturilor de iarnă.
„A nins destul de puțin în Parâng, dar ne bucurăm și de cât avem. Stratul de zăpadă măsoară circa 15 centimetri și am decis să mai suplimentăm cu ajutorul tunurilor. Se poate schia pe pârtia de sub telescaun, însă doar pe o porțiune de aproximativ 300 de metri. Mai jos, e foarte puțină zăpadă. Se poate, însă, folosi pârtia pentru sanie, unde zăpada e numai bună”, a precizat șeful Serviciului administrare domeniul schiabil Parâng, Paul Ponyiczki.
Drumurile de acces, practicabile
Şi drumurile de acces în cele două zone turistice din Valea Jiului sunt practicabile, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.
„Utilajele de deszăpezire acţionează 24 de ore din 24 pentru a garanta un trafic rutier în siguranţă. Toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condiţiilor meteo pe timp de iarnă pot fi anunţate, 24 de ore din 24, la numărul de telefon 0737.553.971 al dispeceratului care funcţionează la Consiliul Judeţean Hunedoara. La acest număr răspunde în permanenţă ofiţerul de serviciu care va centraliza sesizările şi va transmite operatorilor informaţiile necesare pentru a interveni”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.
Șoferii sunt sfătuiți să își echipeze autoturismele corespunzător, înainte de a pleca la drum.